Bifteky se zeleným pepřem

3.21

hodnoceno: 14
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 7
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 800
      g hovězí svíčková
    • 100
      ml smetana kávová
    • 200
      ml vývar masox
    • 0,5
      lžíce pepř celý

Postup přípravy receptu

  • Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem. Necháme 30 minut v lednici odležet.
  • Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z masoxu. Důkladně rozkvedláme, přidáme smetanu a pečlivě promícháme. Asi 20 minut za stálého míchání povaříme. Do omáčky přidáme zelený pepř (asi 1/2 roztlučeme) a krátce prohřejeme. Maso opečeme na rozpáleném oleji z obou stran.
  • Biftek servírujeme s omáčkou. Jako přílohu podáváme hranolky, krokety nebo opečené brambory.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.