Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření, nakrájenou cibuli a houby. Dusíme a přidáme sádlo. Občas podlijeme. Po několika hodinách dušení odstavíme a uložíme do chladu.
Další den opět uvedeme do varu, přidáme krájené vepřové maso a škvarky. Dusíme opět několik hodin, odstavíme a uložíme do chladu. Třetí den vložíme nakrájenou klobásu a opět dlouho dusíme. Poláci o bigosu tvrdí, že je to božská směs a má se dusit pokaždé 7 hodin.
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečte - horkovzdušná trouba 175st…
více o Vláčný perník podle Moniky
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kretou opražíme na na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile…
více o Segedínský guláš by sokoliczek