Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření, nakrájenou cibuli a houby. Dusíme a přidáme sádlo. Občas podlijeme. Po několika hodinách dušení odstavíme a uložíme do chladu.
Další den opět uvedeme do varu, přidáme krájené vepřové maso a škvarky. Dusíme opět několik hodin, odstavíme a uložíme do chladu. Třetí den vložíme nakrájenou klobásu a opět dlouho dusíme. Poláci o bigosu tvrdí, že je to božská směs a má se dusit pokaždé 7 hodin.
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na…
více o Piškotové řezy s jablky
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky