Mléko vlijeme do kastrůlku. Vložíme do něj celý svitek skořice a přivedeme ho k varu. Teplotu snížíme na minimum a mléko se skořicí přibližně 5 minut povaříme. Pak mléko odstavíme, vyjmeme svitek skořice, přidáme na kousky nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit.
Nápoj pomocí ponorného mixéru našleháme, rozdělíme do šálků a dozdobíme mletou skořicí.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance