Smícháme smetany a mléko, přidáme sýry a dáme vařit. Houby nakrájíme na kousky a mírně orestujeme. Do omáčky přidáme (dle požadovaného množství omáčky) jíšku, prolisujeme česnek, dáme bujón, necháme rozpustit. Poté přidáme sůl, pepř, bazalku a papriku a pořádně promícháme. Když omáčka zhoustne, přidáme houby a povaříme ještě tak 5–10 minut.
Omáčka je vhodná úplně ke všemu, hodí se k těstovinám s kuřecím masem, ale dělám ji k hovězím plátkům s houskovým knedlíkem a hrozně nám chutná.
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Maliny rozšlehám s mlékem, žloutky se škrobem. Mléko s malinami zahřejeme na 60 stupňů a přidáme cukr se škrobem. Vždy…
více o Malinový krém na makrónky