Smícháme smetany a mléko, přidáme sýry a dáme vařit. Houby nakrájíme na kousky a mírně orestujeme. Do omáčky přidáme (dle požadovaného množství omáčky) jíšku, prolisujeme česnek, dáme bujón, necháme rozpustit. Poté přidáme sůl, pepř, bazalku a papriku a pořádně promícháme. Když omáčka zhoustne, přidáme houby a povaříme ještě tak 5–10 minut.
Omáčka je vhodná úplně ke všemu, hodí se k těstovinám s kuřecím masem, ale dělám ji k hovězím plátkům s houskovým knedlíkem a hrozně nám chutná.
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory
Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení,…
více o Nezdravá snídaně po arabsku
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi