Smícháme smetany a mléko, přidáme sýry a dáme vařit. Houby nakrájíme na kousky a mírně orestujeme. Do omáčky přidáme (dle požadovaného množství omáčky) jíšku, prolisujeme česnek, dáme bujón, necháme rozpustit. Poté přidáme sůl, pepř, bazalku a papriku a pořádně promícháme. Když omáčka zhoustne, přidáme houby a povaříme ještě tak 5–10 minut.
Omáčka je vhodná úplně ke všemu, hodí se k těstovinám s kuřecím masem, ale dělám ji k hovězím plátkům s houskovým knedlíkem a hrozně nám chutná.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny