V míse smícháme prosátou mouku, mletý cukr, vanilkový cukr, citrónovou kůru, špetku soli, žloutky a tuk.
Zpracujeme těsto a dáme na hodinu (i déle) do ledničky odpočinout.
Potom rozválíme placku (2 mm), vykrajujeme malá kolečka (asi 4 cm) a v předehřáté troubě (150 °C) pečeme 7–10 minut.
Kolečka musí zůstat světlá. Vychladlá spojujeme krémem a povrch ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou.
Krém: čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a dáme vychladit na pokojovou teplotu. Cukr s máslem vymícháme na hladký krém, přidáme čokoládu, pomerančovou šťávu, citrónovou kůru a znovu našleháme.
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujeme najemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Cuketu nakrájíme na kolečka, silná asi 0,5 cm. Půl množství cukety naskládáme do remosky nebo zapékací mísy, posypeme…
více o Zapečená cuketa se šunkou
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky