Piškoty rozemeleme, přidáme změklé máslo, moučkový a vanilkový cuk, rum. Vše smícháme, přidáme či ubereme dle potřeby. Pokud chceme mít ostřejší, dáme více rumu, piškoty přidáme, pokud se lepí těsto na ruce. Těsto je hotové, až se na ruce nelepí a dobře se s těstem pracuje. Pak děláme kuličky, oválky, kostičky – co je libo – a obalujeme v kokosu. Nejlépe se uchovává v dobře uzavíratelné krabičce, dlouho zůstanou vláčné.
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky