Piškoty rozemeleme, přidáme změklé máslo, moučkový a vanilkový cuk, rum. Vše smícháme, přidáme či ubereme dle potřeby. Pokud chceme mít ostřejší, dáme více rumu, piškoty přidáme, pokud se lepí těsto na ruce. Těsto je hotové, až se na ruce nelepí a dobře se s těstem pracuje. Pak děláme kuličky, oválky, kostičky – co je libo – a obalujeme v kokosu. Nejlépe se uchovává v dobře uzavíratelné krabičce, dlouho zůstanou vláčné.
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.