Piškoty rozemeleme, přidáme změklé máslo, moučkový a vanilkový cuk, rum. Vše smícháme, přidáme či ubereme dle potřeby. Pokud chceme mít ostřejší, dáme více rumu, piškoty přidáme, pokud se lepí těsto na ruce. Těsto je hotové, až se na ruce nelepí a dobře se s těstem pracuje. Pak děláme kuličky, oválky, kostičky – co je libo – a obalujeme v kokosu. Nejlépe se uchovává v dobře uzavíratelné krabičce, dlouho zůstanou vláčné.
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory