
3.17
Jako první nalijeme do menšího hrnce půl litru mléka (možno i více podle porcí). Mícháme, dokud není horké. Poté dáme 3… více o Krupice od Myšky
Vše v míse spojíme v hmotu. Z hmoty na hříbečky oddělíme asi 1/4, ke které přidáme 2–3 lžíce kakaa, aby se to obarvilo… více o Kokosové hříbečky, kokosové myšky
V míse smícháme prosátou mouku, mletý cukr, vanilkový cukr, citrónovou kůru, špetku soli, žloutky a tuk. Zpracujeme… více o Bílé čokoládové dukátky
Původně byla architektkou, ale pak ji naprosto uchvátil svět cukrařiny. Seznamte se s Dinarou… Celý článek
Jahody jsou skvělé ovoce, jejich jedinou nevýhodou je, že dlouho nevydrží. Proto, když jich… Celý článek
Máte chuť upéct si o víkendu nějakou neobvyklou sladkost? Poradíme vám, jak si připravit… Celý článek
Hospoda Na Růžku, Na Statku nebo bar Na Náměstí mohou být skvělé, ale podniky s těmito názvy… Celý článek
Špagety uvaříme dle návodu na obalu, scedíme. Šunku nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme. Do uvařených špaget… více o Švýcarské špagety
Všechy suroviny promícháme a nalijeme do větší chlebíčkové formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali strouhankou.… více o Litý ořechový chlebíček
Zpracujeme v těsto (čokoládu nastrouháme), vyválíme a vykrajujeme hvězdičky, potřeme rozšlehyným vejcem a posypeme… více o Čokoládové hvězdičky
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme… více o Medové perníčky hned k jídlu
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale… více o Švestička v křupavé slanině
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín (asi polévkovou lžíci), zamícháme a přidáme na drobno nakrájené… více o Kmínová polévka s bramborem
Nejdříve si dno podkovy obstřihnu na papír na pečení, dělám to tak, že ho tužkou obkreslím a vystřihnu. Stříhám trochu… více o Ananasová podkova
Sušené houby namočíme asi půl hodiny do vody, poté krátce podusíme přidáme plátek másla a orestujeme doměka.Pekáč… více o Vánoční rožmberský kapr
**Originál:** Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Ve smetaně ,,rozkvrdláme,,… více o Křenová omáčka se smetanou
Udělej drobenku, jeden hrnek drobenky si odeber na posypání. Do zbytku klepni 1-2 vajíčka, nasyp necelou půlku prášku… více o Drobenková buchta
Brambory a celer nastrouháme jako na bramboráky, přidáme rozšlehaná vejce, mouku, mléko, sůl a česnek. Vymícháme těsto.… více o Celeráky
V mléce rozkvedláme mouku, přidáme cukr a máslo, přivedeme k varu a svaříme asi 3 minuty, až směs zhoustne do bešamelu,… více o Marokánky od Evy