Kokos smícháme s cukrem a přidáme bílek a rum podle potřeby, aby se dala hmota tvarovat. Vznikne hmota, ze které uválíme v dlaních kuličku o velikosti „rumové koule". Následně položíme na otočený hluboký talíř a modelujeme do tvaru myšky. Doporučuji začít od čumáčku. Po vytvarování jemně zapíchneme mandle (ouška) a do zadečku párátko (ocas). Nakonec rozehřejeme čokoládu a špejlí zdobíme očka a čumáček.
Kuřecí prsíčka omejeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na to nakledeme nakrájený pórek na kolečka. Na…
více o Kuřecí maso s nivovou omáčkou
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina