Zapneme si troubu, vysypeme plech. Ušleháme všechny bílky do tuha, rozpustíme máslo a opatrně přidáváme do bílků střídavě mouku, cukr a rozpuštěné máslo (Heru). Nutné jen lehce promíchávat, aby bílky neklesly. Rozetřeme na plech a pečeme v troubě na cca 160 °C asi 20 minut. Pracujeme rychle! Výsledek může být i vysušenější, nelekejte se, ono to zvláční.
Na koláč připravíme polevu. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, přidáme cukr a kakao. Stále mícháme a poté přidáme mléko, ve kterém jsme rozpustili Solamyl. Nepřestáváme míchat, aby se nám směs nesrazila. Nalijeme na vychladlý koláč, posypeme hustě kokosem a necháme řádně proležet.
Tento koláč je výborný odleželý a v chladu vydrží bez problémů i 2–3 týdny. Kdo má rád hodně polevy, doporučuji udělat dvojitou dávku, ale to babička (coby hospodyně, která by pro pírko za plot skočila) nedělá.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů.
Přidáme…
více o Bowle s ananasem a papájou