Menší formu vyložíme potravinářskou folii. Tmavou čokoládu nalámeme do jedné misky a bílou do druhé misky. Smetanu uvedeme k varu. Asi 150 ml horké smetany přelijeme přes tmavou nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
Dno formy posypeme nasekanými oříšky a zalijeme tmavou čokoládou se smetanou a dáme ztuhnout do ledničky.
Bílou čokoládu přelijeme zbytkem horké smetany a opět zamíchame, dokud se čokoláda nerozpustí. Nalijeme na ztuhlou vrstvu čokolady s oříšky. Necháme pořádně vychladit několik hodin v ledničce.
Pomocí folie vyjmeme a teplým nožem nakrájíme ztuhlou čokoládu.
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda