Menší formu vyložíme potravinářskou folii. Tmavou čokoládu nalámeme do jedné misky a bílou do druhé misky. Smetanu uvedeme k varu. Asi 150 ml horké smetany přelijeme přes tmavou nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
Dno formy posypeme nasekanými oříšky a zalijeme tmavou čokoládou se smetanou a dáme ztuhnout do ledničky.
Bílou čokoládu přelijeme zbytkem horké smetany a opět zamíchame, dokud se čokoláda nerozpustí. Nalijeme na ztuhlou vrstvu čokolady s oříšky. Necháme pořádně vychladit několik hodin v ledničce.
Pomocí folie vyjmeme a teplým nožem nakrájíme ztuhlou čokoládu.
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s…
více o Raz dva rizoto jednodušší