Menší formu vyložíme potravinářskou folii. Tmavou čokoládu nalámeme do jedné misky a bílou do druhé misky. Smetanu uvedeme k varu. Asi 150 ml horké smetany přelijeme přes tmavou nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
Dno formy posypeme nasekanými oříšky a zalijeme tmavou čokoládou se smetanou a dáme ztuhnout do ledničky.
Bílou čokoládu přelijeme zbytkem horké smetany a opět zamíchame, dokud se čokoláda nerozpustí. Nalijeme na ztuhlou vrstvu čokolady s oříšky. Necháme pořádně vychladit několik hodin v ledničce.
Pomocí folie vyjmeme a teplým nožem nakrájíme ztuhlou čokoládu.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance