Menší formu vyložíme potravinářskou folii. Tmavou čokoládu nalámeme do jedné misky a bílou do druhé misky. Smetanu uvedeme k varu. Asi 150 ml horké smetany přelijeme přes tmavou nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
Dno formy posypeme nasekanými oříšky a zalijeme tmavou čokoládou se smetanou a dáme ztuhnout do ledničky.
Bílou čokoládu přelijeme zbytkem horké smetany a opět zamíchame, dokud se čokoláda nerozpustí. Nalijeme na ztuhlou vrstvu čokolady s oříšky. Necháme pořádně vychladit několik hodin v ledničce.
Pomocí folie vyjmeme a teplým nožem nakrájíme ztuhlou čokoládu.
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky