Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Když jsou skoro hotové, přidáme smetanu, opět necháme přejít varem, pak přidáme větší hrst očištěného, pokrájeného šťovíku bez stonků (jen list) a 1–2 lžíce hladké mouky (rozmíchané v trošce studené vody). Povaříme 5–7 minut, nakonec ještě vmícháme do polévky rozšlehaná vejce, necháme přejít varem, odstavíme, přidáme 2 lžíce octa, popřípadě dochutíme solí. Můžeme podávat.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč