Máslo utřeme se žloutky a cukrem do husté, světlé pěny. Do směsi přidáváme střídavě mouku smíchanou s kypřidlem a mléko, průběžně šleháme. Ořechy a drobně posekanou čokoládu přidáme do těsta až s tuhým sněhem z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet) a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.
Máslo, žloutky a oba cukry ušleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků. Nakonec přimícháme rozinky a kůru.
Dáme do…
více o Jiříkův biskupský chlebíček
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky, rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček
Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem…
více o Vanilkové rohlíčky – rychlé
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky