Máslo utřeme se žloutky a cukrem do husté, světlé pěny. Do směsi přidáváme střídavě mouku smíchanou s kypřidlem a mléko, průběžně šleháme. Ořechy a drobně posekanou čokoládu přidáme do těsta až s tuhým sněhem z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet) a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.
Máslo, žloutky a oba cukry ušleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků. Nakonec přimícháme rozinky a kůru.
Dáme do…
více o Jiříkův biskupský chlebíček
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky, rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka