Máslo utřeme se žloutky a cukrem do husté, světlé pěny. Do směsi přidáváme střídavě mouku smíchanou s kypřidlem a mléko, průběžně šleháme. Ořechy a drobně posekanou čokoládu přidáme do těsta až s tuhým sněhem z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet) a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.
Máslo, žloutky a oba cukry ušleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků. Nakonec přimícháme rozinky a kůru.
Dáme do…
více o Jiříkův biskupský chlebíček
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky, rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky…
více o Pikantní ořechová roláda
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa