Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně
2.6
hodnoceno: 15
Příprava:neuvedeno
Porce:2
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
1
ks
cibule
máslo
nebo olej
120
g
anglická slanina
nebo šunka
250
g
kukuřice
(rozmražená, případně nakládaná scezená)
200
ml
smetana ke šlehání
nebo na vaření
120
g
sýr niva
nebo jiný dle chuti: Čedar, parmezán, Gorgonzola, tavený šunkový... cca
sůl
- opatrně!
pepř mletý
, nebo muškátový květ či česnek - dle chuti
Postup přípravy receptu
Na trošce rozpáleného tuku osmažíme dosklovata cibuli, přidáme krátce osmažit i pokrájenou slaninu, přisypeme kukuřici, vše zalijeme smetanou a necháme krátce povařit, opepříme. Pokud máme rádi česnek nebo muškátový květ, přidáme je společně s kukuřicí. Do smetany nasypeme nastrouhaný sýr, který necháme za stálého míchání rozpustit. Omáčku nám sýr rozpuštěním zahustí a pokud jí nepotřebujeme dosolit můžeme ihned podávat.
Podáváme s těstovinami (můžeme je s omáčkou promíchat), bramborem, rýží, gnocchi nebo i pečivem.
Pokud chceme bezmasou variantu, použijeme místo slaniny například uzené tofu nebo šmakouna.
Mražené gnocchi rozložíme na dno zapékací mísy.
V misce smícháme vejce, sýr, tvaroh, smetanu, nakrájenou šunku a koření…
více o Gnocchi – rychle a chutně
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole