Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně
2.6
hodnoceno: 15
Příprava:neuvedeno
Porce:2
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
1
ks
cibule
máslo
nebo olej
120
g
anglická slanina
nebo šunka
250
g
kukuřice
(rozmražená, případně nakládaná scezená)
200
ml
smetana ke šlehání
nebo na vaření
120
g
sýr niva
nebo jiný dle chuti: Čedar, parmezán, Gorgonzola, tavený šunkový... cca
sůl
- opatrně!
pepř mletý
, nebo muškátový květ či česnek - dle chuti
Postup přípravy receptu
Na trošce rozpáleného tuku osmažíme dosklovata cibuli, přidáme krátce osmažit i pokrájenou slaninu, přisypeme kukuřici, vše zalijeme smetanou a necháme krátce povařit, opepříme. Pokud máme rádi česnek nebo muškátový květ, přidáme je společně s kukuřicí. Do smetany nasypeme nastrouhaný sýr, který necháme za stálého míchání rozpustit. Omáčku nám sýr rozpuštěním zahustí a pokud jí nepotřebujeme dosolit můžeme ihned podávat.
Podáváme s těstovinami (můžeme je s omáčkou promíchat), bramborem, rýží, gnocchi nebo i pečivem.
Pokud chceme bezmasou variantu, použijeme místo slaniny například uzené tofu nebo šmakouna.
Mražené gnocchi rozložíme na dno zapékací mísy.
V misce smícháme vejce, sýr, tvaroh, smetanu, nakrájenou šunku a koření…
více o Gnocchi – rychle a chutně
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových