Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 10 minut (dorůžova). Pozor, nesmíme vysušit, aby se při rolování nedrobila. Během pečení si uvaříme pudink dle návodu.
Hotovou roládu vyndáme z trouby, opatrně z ní sejmeme pečicí papír a potřeme horkým pudinkem. Nenecháváme vychladnout ani roládu, ani pudink. Po natření ihned zarolujeme, necháme vychladnout, aby pudink zatuhl, pak pocukrujeme a nakrájíme na cca centimetrové plátky. Ozdobit můžeme i šlehačkou nebo kopečkem zakysané smetany.
Roládu (ještě horkou) můžeme před nanesením pudinku potřít pikantní marmeládou (rybíz, malina).
Mouku smíchanou s práškem do pečiva a práškem do perníku promícháme s cukrem, pudinkem a kakaem. Přilijeme olej a vejce…
více o Perník s pudinkem – nedrobí se
Rozšleháme cukr s vajíčky a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka