Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 10 minut (dorůžova). Pozor, nesmíme vysušit, aby se při rolování nedrobila. Během pečení si uvaříme pudink dle návodu.
Hotovou roládu vyndáme z trouby, opatrně z ní sejmeme pečicí papír a potřeme horkým pudinkem. Nenecháváme vychladnout ani roládu, ani pudink. Po natření ihned zarolujeme, necháme vychladnout, aby pudink zatuhl, pak pocukrujeme a nakrájíme na cca centimetrové plátky. Ozdobit můžeme i šlehačkou nebo kopečkem zakysané smetany.
Roládu (ještě horkou) můžeme před nanesením pudinku potřít pikantní marmeládou (rybíz, malina).
Mouku smíchanou s práškem do pečiva a práškem do perníku promícháme s cukrem, pudinkem a kakaem. Přilijeme olej a vejce…
více o Perník s pudinkem – nedrobí se
Rozšleháme cukr s vajíčky a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory