Na rozpáleném oleji orestujeme propláchnutou a okapanou rýži. Až zbělá, vmícháme do ní kari, zalijeme vodou, osolíme, přikryjeme pokličkou a 5 minut necháme vařit. Pak celý hrnec s rýží zabalíme do čistého ručníku nebo deky, uložíme do postele, dobře přikryjeme a necháme dojít.
Plech potřeme máslem, položíme na něj pečicí papír a papír rovněž potřeme máslem.
Vejce ušleháme s vodou, cukrem a solí…
více o Piškotová roláda podle Lidušky
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa