Na rozpáleném oleji orestujeme propláchnutou a okapanou rýži. Až zbělá, vmícháme do ní kari, zalijeme vodou, osolíme, přikryjeme pokličkou a 5 minut necháme vařit. Pak celý hrnec s rýží zabalíme do čistého ručníku nebo deky, uložíme do postele, dobře přikryjeme a necháme dojít.
Plech potřeme máslem, položíme na něj pečicí papír a papír rovněž potřeme máslem.
Vejce ušleháme s vodou, cukrem a solí…
více o Piškotová roláda podle Lidušky
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany