balíček
vanilkový pudink
Dr.Oetker Créme Olé bez vaření
1
ks
želatina
2
kelímek
smetana ke šlehání
2
plechovka
kompotované mandarinky
1
balení
pomerančový džus
práškový
1
šálek
instantní káva
1
ks
dortový piškot
korpus nebo piškoty
Postup přípravy receptu
Do dortové formy dáme dortový korpus, resp. naskládáme piškoty, které jsme namáčeli ve studené kávě. Do mísy s víkem (musí dobře těsnit)! nalijeme dvě šlehačky, 2 mandarinkové kompoty i se šťávou a nasypeme dva pudinky. Základem úspěchu je pudink bez vaření Créme Olé. Mísu uzavřeme a několikrát s obsahem zatřeseme. Jak dlouho je potřeba třást poznáme velmi rychle sami, protože tekutý obsah se změní na krémový. Krémovou hmotu vylijeme na piškoty a vložíme do chladničky. Mezitím dáme nabobtnat želatinu. V cca 1 dcl vody, kterou jsme zahřáli na 85 °C, rozpustíme polovinu práškového džusu a vlijeme nabobtnanou želatinu. Mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme chvíli vychladnout a nalijeme na pudinkovou hmotu. Opět dáme do chladničky ztuhnout.
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy.
Vařené oloupané brambory rozmixujeme…
více o Bramborová bašta – zapečená
Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do…
více o Zapečené palačinky se sýrem
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem