balíček
vanilkový pudink
Dr.Oetker Créme Olé bez vaření
1
ks
želatina
2
kelímek
smetana ke šlehání
2
plechovka
kompotované mandarinky
1
balení
pomerančový džus
práškový
1
šálek
instantní káva
1
ks
dortový piškot
korpus nebo piškoty
Postup přípravy receptu
Do dortové formy dáme dortový korpus, resp. naskládáme piškoty, které jsme namáčeli ve studené kávě. Do mísy s víkem (musí dobře těsnit)! nalijeme dvě šlehačky, 2 mandarinkové kompoty i se šťávou a nasypeme dva pudinky. Základem úspěchu je pudink bez vaření Créme Olé. Mísu uzavřeme a několikrát s obsahem zatřeseme. Jak dlouho je potřeba třást poznáme velmi rychle sami, protože tekutý obsah se změní na krémový. Krémovou hmotu vylijeme na piškoty a vložíme do chladničky. Mezitím dáme nabobtnat želatinu. V cca 1 dcl vody, kterou jsme zahřáli na 85 °C, rozpustíme polovinu práškového džusu a vlijeme nabobtnanou želatinu. Mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme chvíli vychladnout a nalijeme na pudinkovou hmotu. Opět dáme do chladničky ztuhnout.
Pekáč vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenou cibulí (hodně), na to poklademe již okořeněné kuře. Dáme péct.…
více o Francouzské kuře se sýrem
Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená na tvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku a hořčici…
více o Dobrá pomazánka na chlebíčky
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když…
více o Vepřová plec po Znojemsku
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany