Bleskový dort

3.17

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      balíček vanilkový pudink Dr.Oetker Créme Olé bez vaření
    • 1
      ks želatina
    • 2
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      plechovka kompotované mandarinky
    • 1
      balení pomerančový džus práškový
    • 1
      šálek instantní káva
    • 1
      ks dortový piškot korpus nebo piškoty

Postup přípravy receptu

  • Do dortové formy dáme dortový korpus, resp. naskládáme piškoty, které jsme namáčeli ve studené kávě. Do mísy s víkem (musí dobře těsnit)! nalijeme dvě šlehačky, 2 mandarinkové kompoty i se šťávou a nasypeme dva pudinky. Základem úspěchu je pudink bez vaření Créme Olé. Mísu uzavřeme a několikrát s obsahem zatřeseme. Jak dlouho je potřeba třást poznáme velmi rychle sami, protože tekutý obsah se změní na krémový. Krémovou hmotu vylijeme na piškoty a vložíme do chladničky. Mezitím dáme nabobtnat želatinu. V cca 1 dcl vody, kterou jsme zahřáli na 85 °C, rozpustíme polovinu práškového džusu a vlijeme nabobtnanou želatinu. Mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme chvíli vychladnout a nalijeme na pudinkovou hmotu. Opět dáme do chladničky ztuhnout.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: