balíček
vanilkový pudink
Dr.Oetker Créme Olé bez vaření
1
ks
želatina
2
kelímek
smetana ke šlehání
2
plechovka
kompotované mandarinky
1
balení
pomerančový džus
práškový
1
šálek
instantní káva
1
ks
dortový piškot
korpus nebo piškoty
Postup přípravy receptu
Do dortové formy dáme dortový korpus, resp. naskládáme piškoty, které jsme namáčeli ve studené kávě. Do mísy s víkem (musí dobře těsnit)! nalijeme dvě šlehačky, 2 mandarinkové kompoty i se šťávou a nasypeme dva pudinky. Základem úspěchu je pudink bez vaření Créme Olé. Mísu uzavřeme a několikrát s obsahem zatřeseme. Jak dlouho je potřeba třást poznáme velmi rychle sami, protože tekutý obsah se změní na krémový. Krémovou hmotu vylijeme na piškoty a vložíme do chladničky. Mezitím dáme nabobtnat želatinu. V cca 1 dcl vody, kterou jsme zahřáli na 85 °C, rozpustíme polovinu práškového džusu a vlijeme nabobtnanou želatinu. Mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme chvíli vychladnout a nalijeme na pudinkovou hmotu. Opět dáme do chladničky ztuhnout.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové