Všechny suroviny smícháme, rozetřeme na plech a poklademe švestkami. Můžeme použít i jiné ovoce, dobrý je rybíz. Posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě cca 30–35 minut. Vychladlý pocukrujeme moučkovým cukrem.
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové