Pro začátečníky – studentské špagety pro bohaté Dáme vařit špagety dle návodu. Mezitím si nachystáme směs na špagety. Nakrájenou slaninu s česnekem na plátky osmahneme… více o Pro začátečníky – studentské špagety pro bohaté
Holandské řízky Maso očistíme, zbavíme chrupavek a umeleme na masovém strojku. Přidáme sůl, pepř a mléko, rozmícháme a necháme odležet… více o Holandské řízky
Zelné řízky Zelné listy opláchneme a spaříme ve vroucí osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Na každý list položíme polovinu… více o Zelné řízky
Klobásy vám zachrání rychlý oběd nebo večeři. 10 snadných… Potřebujete rychle uvařit oběd nebo večeři a v ledničce máte pár klobásek? I s málem můžete… Celý článek
Jarní zázrak jménem březová voda: Poznejte její blahodárné… Březová voda je po staletí oblíbená zejména v severní Evropě a Číně, kde je považována za… Celý článek
Od pondělí do pátku: Jednoduché večeře, které mají nápad Rychlé těstoviny, tofu s exotickou vůní, kuře s italským akcentem, kuličky z mletého masa po… Celý článek
S jarní únavou zatočí jarní polévky. 7 receptů na každý den v… Jaro je za dveřmi a tyto báječné krémové polévky vpustí svěží vzduch a jarní vůni i do vaší… Celý článek
Husa po starocesku Husu rozčtvrtíme, nožem uděláme do prsíček a stehýnek otvory, vložíme do nich stroužky česneku, osolíme, pokmínujeme,… více o Husa po starocesku
Jájiny kapustové bramboráčky Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových… více o Jájiny kapustové bramboráčky
Rozpečená plátková veka Veku nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme do konce tak, aby dole zůstala spojená. Mezi řezy potřeme máslem, vložíme… více o Rozpečená plátková veka
Svíčková na smetaně podle mojí… Maso očistíme a prošpikujeme špekem. Očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu. Na pánev dáme trochu sádla, kořenovou… více o Svíčková na smetaně podle mojí maminky
Výborná kari omáčka Na dvou lžících másla osmahneme nakrájenou cibulku. Poté přidáme hladkou mouku, rychle smícháme dohromady vše.… více o Výborná kari omáčka
Hrášková polévka Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na polovině másla, zalijeme vývarem, ochutíme a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru… více o Hrášková polévka
Domácí lasagne Mouku prosijeme na vál a promícháme se solí. (Solíme málo, jinak by těsto špatně schlo.) Do mouky uděláme důlek a… více o Domácí lasagne
Čína s rýží – rychlá, levná, skvělá Nakrájenou cibulku osmahneme na pánvičce dozlatova a přidáme nakrájené kuřecí prsní řízky. Mícháme. Necháme chvíli… více o Čína s rýží – rychlá, levná, skvělá
Česnečka pro labužníky Česnek oloupeme a půlku hlavičky rozkrájíme po stroužkách na slabé kolečka. Ty orestujeme na rozpáleném sádle či másle… více o Česnečka pro labužníky
Jahodový zákusek II. Na upečený piškotový korpus natřeme 2 uvařené, teplé, jahodové pudinky. Do dvou ušlehaných šlehaček opatrně vmícháme 2… více o Jahodový zákusek II.
Tradiční český trdelník Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku… více o Tradiční český trdelník
Jablečné kynuté knedlíky Rozdrobit droždí, posypeme cukrem, rozmíchat.Přidáme vlažné mléko.Přidáme mouku,vejce a sůl.Prohněteme těsto,.Zamoučit… více o Jablečné kynuté knedlíky