Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, až změní barvu. Podlijeme vínem a vaříme, až se tekutina odpaří. Přilijeme horký bujón, vložíme oloupaná rajčata a znovu vaříme až do odpaření tekutiny. Rajčata v omáčce rozmačkáme vařečkou. Nakonec do omáčky přidáme sekanou petrželku, oregano, rajský protlak, sůl a pepř, ještě hodinu povaříme na mírném ohni. Občas zamícháme.
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce…
více o Jablkový salát s ořechy
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou