Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek také oloupeme a prolisujeme nebo utřeme se solí. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky. Bylinky opláchneme a svážeme do svazečku. Nemáme-li čerstvé, lze nahradit sušenými.
Rajčata opláchneme, nakrojíme slupku a spaříme je horkou vodou. Oloupeme je a nakrájíme na kostičky.
V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme mrkev, česnek a osmahneme. Doplníme mletým masem a vše podusíme.
Přilijeme mléko a na mírném ohni vaříme, až se tekutina odpaří. Potom přilijeme bílé víno, promícháme a opět mírně vaříme, dokud se tekutina neodpaří.
Potom přidáme rajčata, rajčatový protlak, svazek bylinek, osolíme a opepříme. Vaříme asi 1–2 hodiny, na velmi mírném plameni a za občasného míchání. Svazek bylinek nakonec vyjmeme a případně dochutíme.
Hotovou omáčku navršíme na uvařené špagety a posypeme strouhaným sýrem.
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole