Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek také oloupeme a prolisujeme nebo utřeme se solí. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky. Bylinky opláchneme a svážeme do svazečku. Nemáme-li čerstvé, lze nahradit sušenými.
Rajčata opláchneme, nakrojíme slupku a spaříme je horkou vodou. Oloupeme je a nakrájíme na kostičky.
V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme mrkev, česnek a osmahneme. Doplníme mletým masem a vše podusíme.
Přilijeme mléko a na mírném ohni vaříme, až se tekutina odpaří. Potom přilijeme bílé víno, promícháme a opět mírně vaříme, dokud se tekutina neodpaří.
Potom přidáme rajčata, rajčatový protlak, svazek bylinek, osolíme a opepříme. Vaříme asi 1–2 hodiny, na velmi mírném plameni a za občasného míchání. Svazek bylinek nakonec vyjmeme a případně dochutíme.
Hotovou omáčku navršíme na uvařené špagety a posypeme strouhaným sýrem.
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari