Řízky naklepeme, osolíme a opeříme, vložíme do olejem vymazaného pekáče.
Na řízky nasypeme drobně pokrájenou mrkev, plátky česneku, papriky, žampionů a pokrájená rajčata. Ve šťávě z rajčat rozmícháme cukr, trochu osolíme a přelijeme zeleninu. Posypeme bazalkou, zaklopíme nebo zakryjeme alobalem a dáme na hodinu zapéct do předehřáté trouby.
Pak odklopíme a pečeme doměkka ještě asi 30 minut. Ke konci pečení můžeme vše posypat parmezánem. Plátky se zeleninou dáme na talíře s přílohou. Do výpeku nalijeme v malém množství vody rozmíchaný solamyl, krátce provaříme, případně ještě dochutíme a přelijeme buď boloňské řízky nebo přílohu.
Jako přílohu můžeme dát brambory, rýži i těstoviny.
Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme, a…
více o Polévka z uzeného masa II.
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná