Řízky naklepeme, osolíme a opeříme, vložíme do olejem vymazaného pekáče.
Na řízky nasypeme drobně pokrájenou mrkev, plátky česneku, papriky, žampionů a pokrájená rajčata. Ve šťávě z rajčat rozmícháme cukr, trochu osolíme a přelijeme zeleninu. Posypeme bazalkou, zaklopíme nebo zakryjeme alobalem a dáme na hodinu zapéct do předehřáté trouby.
Pak odklopíme a pečeme doměkka ještě asi 30 minut. Ke konci pečení můžeme vše posypat parmezánem. Plátky se zeleninou dáme na talíře s přílohou. Do výpeku nalijeme v malém množství vody rozmíchaný solamyl, krátce provaříme, případně ještě dochutíme a přelijeme buď boloňské řízky nebo přílohu.
Jako přílohu můžeme dát brambory, rýži i těstoviny.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky…
více o Palačinky se zelím a uzeným
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s…
více o Raz dva rizoto jednodušší
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu