Boloňské špagety jinak

3.36

hodnoceno: 11
Příprava: 45 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      špetka sůl
    • 6
      ks rajčata
    • 1
      ks kečup - jemný
    • 1
      balíček špagety
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 300
      g kabanos
    • 0,5
      kelímek olej
    • 2
      ks nakládaná loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

  • Nakrájíme rajčata a kabanos na kostičky, nastrouháme tvrdý sýr.
  • Dáme vařit osolenou a lehce olejem omaštěnou vodu (aby se špagety neslepily). Do vroucí vody vhodíme špagety a průběžně mícháme.
  • Na rozpálenou pánev dáme kabanos. Až se lehce zatáhne, přidáme rajčata. Necháme asi 10–15 minut – rajčata pustí šťávu a přidáme trochu kečupu. Zamícháme a necháme provařit.
  • Když jsou špagety al dente, slijeme je přes cedník.
  • Do omáčky dáme nastrouhaný sýr a mícháme. Vznikne světle červená omáčka. Povaříme již nejdéle 5 minut. Omáčkou zalijeme těstoviny a podáváme.
  • Místo kabanosu jde dát i mleté maso.
Zařazení: Přílohy Těstoviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: