Nakrájíme rajčata a kabanos na kostičky, nastrouháme tvrdý sýr.
Dáme vařit osolenou a lehce olejem omaštěnou vodu (aby se špagety neslepily). Do vroucí vody vhodíme špagety a průběžně mícháme.
Na rozpálenou pánev dáme kabanos. Až se lehce zatáhne, přidáme rajčata. Necháme asi 10–15 minut – rajčata pustí šťávu a přidáme trochu kečupu. Zamícháme a necháme provařit.
Když jsou špagety al dente, slijeme je přes cedník.
Do omáčky dáme nastrouhaný sýr a mícháme. Vznikne světle červená omáčka. Povaříme již nejdéle 5 minut. Omáčkou zalijeme těstoviny a podáváme.
Trošku mouky dáme do misky, přidáme droždí, cukr a 4 lžíce jogurtu. Mícháme, dokud droždí úplně nerozmícháme. Necháme…
více o Pikantní bábovka se salámem
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem