Nakrájíme rajčata a kabanos na kostičky, nastrouháme tvrdý sýr.
Dáme vařit osolenou a lehce olejem omaštěnou vodu (aby se špagety neslepily). Do vroucí vody vhodíme špagety a průběžně mícháme.
Na rozpálenou pánev dáme kabanos. Až se lehce zatáhne, přidáme rajčata. Necháme asi 10–15 minut – rajčata pustí šťávu a přidáme trochu kečupu. Zamícháme a necháme provařit.
Když jsou špagety al dente, slijeme je přes cedník.
Do omáčky dáme nastrouhaný sýr a mícháme. Vznikne světle červená omáčka. Povaříme již nejdéle 5 minut. Omáčkou zalijeme těstoviny a podáváme.
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo…
více o Těstovinový salát s tuňákem