Nakrájíme rajčata a kabanos na kostičky, nastrouháme tvrdý sýr.
Dáme vařit osolenou a lehce olejem omaštěnou vodu (aby se špagety neslepily). Do vroucí vody vhodíme špagety a průběžně mícháme.
Na rozpálenou pánev dáme kabanos. Až se lehce zatáhne, přidáme rajčata. Necháme asi 10–15 minut – rajčata pustí šťávu a přidáme trochu kečupu. Zamícháme a necháme provařit.
Když jsou špagety al dente, slijeme je přes cedník.
Do omáčky dáme nastrouhaný sýr a mícháme. Vznikne světle červená omáčka. Povaříme již nejdéle 5 minut. Omáčkou zalijeme těstoviny a podáváme.
Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových…
více o Jájiny kapustové bramboráčky
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do…
více o Zákusek Hrk hrk (rychlovka)
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků