Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibulku, česnek a nastrouhanou mrkev nahrubo. Přidáme mleté maso a osolíme. Osmahneme a přidáme rajský protlak, trochu kečupu, koření. Můžeme zasypat hladkou moukou, aby nebyla omáčka příliš řídká. Důkladně necháme povařit a podle gusta můžeme přidat čerstvou bazalku. Uvaříme si těstoviny v osolené vodě a můžeme ihned podávat.
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem