Boloňské špagety (rychlé)

2.71

hodnoceno: 14
Příprava: 20 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks česnek (pstroužky)
    • 2
      dl voda
    • 50
      ml rostlinný olej
    • 500
      g špagety
    • 1
      kg mleté maso Mix
    • 1
      kg kečup - sladký Lze použít i ostrý, dle chuti

Postup přípravy receptu

  • Připravíme maso (které je zmrzlé) tím že ho nakrájíme na menší části.
  • Nalejeme si lehounce olej na pánvičku aby byla trošičku mastná (ta pánev).
  • A hodíme si na pánvičku to maso.
  • Pokud je to maso zmrzlé tak to dáme na nejmenší plamen.
  • Nalejeme si vodu do hrnce a počkáme než bude v bodu varu.
  • Pak dáme do vařící vody špagety a přidáme trochu oleje, aby se špagety nelepily.
  • Poté si rozkrájíme cibuli na kostičky.
  • Až bude cibulka rozkrájená na kostičky, tak ji přídáme na pánvičku k masu.
  • Potom si vezmeme česnek a vememe 1-2 pstroužky (dle chuti).
  • A rozkrájíme na kostičky a přidáme k masu.
  • Jak se bude dělat to maso, tak ho musíme pečlivě míchat aby se rozdělilo ještě více.
  • Než nám maso zešediví tak musíme přidat Boloňské koření.
  • Mimochodem to maso musí mít takovou šedivou barvu.
  • K směsí (v pánvičce) přidáme kečupu, netřeba šetřit.
  • Zamícháme to maso s kečupem.
  • A bude to taková omáčka.
  • Až to bude zamícháno tak přidáme zbytek Boloňského koření.
  • Pokud chceme aby byla omáčka řidčí tak přidáme skleničku vody cca. 2 deci-litry.
  • A pokud nám zbyl nějaký kečup tak přidáme.
  • Podíváme se jestli jsou těstoviny hotové a pokud ano, tak si vezmeme cedník a dáme ho do dřezu a nakydneme všechny těstoviny do cedníku.
  • A pak těstoviny polejeme studenou vodou.
  • Omáčka by měla mít takovou tmavě rudou barvu.
  • Jídlo je nyní hotové a můžeme si nabrat těstoviny zároveň s omáčkou.
  • Dobrou chuť!
Zařazení: Přílohy Těstoviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: