Těstoviny uvaříme podle návodu. Olej rozehřejeme na pánvi a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na něm osmahneme, dokud nezměknou. Přidáme mleté hovězí maso a za stálého míchání ho restujeme 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a paprikou. Přidáme rajčata, rajčatový protlak a červené víno, přivedeme k varu a vaříme 15 minut za občasného míchání. Nakonec přidáme tymián a bazalku.
Boloňskou omáčku nalijeme na těstoviny, posypeme je nastrouhaným parmezánem a ozdobíme větvičkou čerstvého koření.
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát