Těstoviny uvaříme podle návodu. Olej rozehřejeme na pánvi a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na něm osmahneme, dokud nezměknou. Přidáme mleté hovězí maso a za stálého míchání ho restujeme 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a paprikou. Přidáme rajčata, rajčatový protlak a červené víno, přivedeme k varu a vaříme 15 minut za občasného míchání. Nakonec přidáme tymián a bazalku.
Boloňskou omáčku nalijeme na těstoviny, posypeme je nastrouhaným parmezánem a ozdobíme větvičkou čerstvého koření.
Pekáč vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenou cibulí (hodně), na to poklademe již okořeněné kuře. Dáme péct.…
více o Francouzské kuře se sýrem
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci