Těstoviny uvaříme podle návodu. Olej rozehřejeme na pánvi a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na něm osmahneme, dokud nezměknou. Přidáme mleté hovězí maso a za stálého míchání ho restujeme 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a paprikou. Přidáme rajčata, rajčatový protlak a červené víno, přivedeme k varu a vaříme 15 minut za občasného míchání. Nakonec přidáme tymián a bazalku.
Boloňskou omáčku nalijeme na těstoviny, posypeme je nastrouhaným parmezánem a ozdobíme větvičkou čerstvého koření.
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč