V první řadě si připravíme náplň. Všechny přísady smícháme dohromady, dostaneme libě vonící kašovitou hmotu.
Pak uvaříme omáčku. Smícháme mléko se smetanou, v tom rozkvedláme žloutky, přidáme kakao, cukr, mouku, rozlámanou čokoládu a zvolna přivedeme k varu. Chvilku povaříme, za stálého míchání a přilijeme rum.
Připravíme palačinky ušleháním všech surovin a usmažíme na pánvičce. Šikovní jich mají 12, já pouze 9.
Hotové potřeme připravenou náplní a přeložíme napůl. Poléváme vlažnou omáčkou a zdobíme šlehačkou.
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem