V první řadě si připravíme náplň. Všechny přísady smícháme dohromady, dostaneme libě vonící kašovitou hmotu.
Pak uvaříme omáčku. Smícháme mléko se smetanou, v tom rozkvedláme žloutky, přidáme kakao, cukr, mouku, rozlámanou čokoládu a zvolna přivedeme k varu. Chvilku povaříme, za stálého míchání a přilijeme rum.
Připravíme palačinky ušleháním všech surovin a usmažíme na pánvičce. Šikovní jich mají 12, já pouze 9.
Hotové potřeme připravenou náplní a přeložíme napůl. Poléváme vlažnou omáčkou a zdobíme šlehačkou.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché…
více o Perník s čokoládou a kokosem